Parfemska rapsodija

Uronimo u mirisni svet… :)

CERRUTI 1881

on May 13, 2014

Evo, došao je i ovaj dan… 😉

Često nepravedno zapostavljen, ali meni izuzetno milo što nije izvikan… To ovakav jedan parfem ne zaslužuje, on nikako nije mainstream, bolje reći konvencionalan, mada se tako nekako kategorizuje. Ovo je veoma elegantan i fin parfem. U parfemskom svetu kola priča da Cerruti kuća koristi najbolje sastojke za svoje parfeme, barem je tako nekada bilo. U ovom mirisu se oni svakako kriju i to gomila njih… Cveća na izvoz, pažljivo ukomponovanog i uopšteno, to je jedan od retkih cvetnih parfema koji mi se baš, ali baš dopada. Ovaj parfem je daleko od dosadnog. Svakih pet minuta možete nešto drugo detektovati u njemu.

Na samom početku, ja osećam blago medenu i zadimljenu mimozu, za kojom inače baš i nisam luda u parfemima, s obzirom da mi uvek nekako jeftino miriše. Ovde je ona veoma prefinjena i laka, ne glavoboljna, kakva ume da bude u kombinaciji sa mnogo cvetnih komponenti, a naročito sa đurđevkom, jasminom i tuberozom koja kod mene izaziva glavobolju. Ovoliko belog cveća, a ne sladunjavog, na jednom mestu nisam osetila… Kao podršku toj mimozi kasnije osećam divni bergamot i samo dodir božanstvene ruže, ali naglašavam, samo kao podršku…. Verovatno je korijander taj koji ne dozvoljava ovom cvetnom parfemu da  bude presladak i otužan. U tome mu takođe pomaže i galbanum, koji je u stvari aromatična smola, miris vuče na mošus, barem meni.

Takođe volim da osetim geranijum u parfemima, koji je ovde fino iskombinovan sa cvetom narandže, koji opet jako volim.

Kada se umiri, parfem je mek, cvetne note padnu na postelju od kedra, ambera i sandala, ne postanu oštre, ali se fino tu umire.

Sve u svemu, ovo je parfem sa kojim jednostavno ne možete pogrešiti i koji treba imati u kolekciji. Pripada onim parfemima koji su vanremenski i koji će uvek imati poklonike… Iskreno, ne mogu ga zamisliti na nekom u trenerci, treba tu ipak imati dozu elegancije ili barem ONOg nečeg posebnog…

Ovako mirišu svilene marame izvađene iz nekog ormara od orahovine u Parizu… Mada ovaj parfem nije nikako retro, on je jednostavno svoj i poseban….

Bočica, jednostavna, ali elegantna, a miris u njoj vansezonski. Preporučujem od srca 🙂

cerr

Advertisements

2 responses to “CERRUTI 1881

  1. Ivi says:

    Moj omiljen, uvek mu se vraćam… Ima u sebi nešto lepo i tužno, elegantno i opušteno, oštro i ženstveno, puderasto i sveže. Prisutan 100 posto ali neuhvatljiv….Podseća me na Miholjsko leto, na setnu lepotu… Miris i emocija u jednom 🙂 Hvala za recenziju Ljudmila 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: